Natuurlijk duurzaam

Ons voedselsysteem heeft een groot effect op het klimaat en de biodiversiteit. We zullen moeten verduurzamen. BALTUSSEN werkt hieraan mee door het aanbieden van biologische producten. Daarnaast bevordert ons uitgebreide peulvruchtenaanbod de eiwittransitie. Ook is het conserveren van groenten en fruit van nature duurzaam: door enkel verhitting verlengt het de levensduur van voedsel. Er worden dus geen conserveringsmiddelen toegevoegd. Voor de komende jaren leggen we de focus op drie thema’s, waarmee we steeds een stapje verder gaan.

Een transparante en flexibele schakel zijn

BALTUSSEN hecht veel belang aan samenwerking binnen de keten. Met vrijwel de helft van onze leveranciers hebben we al meer dan twintig jaar een samenwerking. Door klanten inzicht te geven in wat we kunnen inkopen bij onze leveranciers, bieden we ze de kans om duurzamere keuzes te maken. Hiermee stimuleren we ook onze leveranciers om duurzamere opties te bieden. Zo kunnen we voor onze klanten een partner zijn door onze kennis van, en relaties met, onze leveranciers. In het bijzonder willen we transparant zijn over de arbeidsomstandigheden in onze export-ketens en de milieu impact van onze verpakkingen.

Ons MVI-beleid (Maatschappelijk Verantwoord Inkopen) dient als basis voor het maken van keuzes op het gebied van inkoop en leveranciers. Middels onze Supplier Code of Conduct, gebaseerd op internationale standaarden (OECD, BSCI, ILO), vragen we onze leveranciers zich hieraan te conformeren.

Een zo klein mogelijke footprint hebben

In onze verwerkingsprocessen streven we ernaar om zo zuinig mogelijk te zijn op onze hulpbronnen. Door zo efficiënt mogelijk te werken in onze processen, onze machines en onze fabriek. Onze reststromen minimaliseren en valoriseren we waar mogelijk.

Zo duurzaam mogelijk met onze mensen omgaan

De meeste waarde van ons bedrijf zit in onze mensen. We zijn er trots op dat er zoveel mensen al zo lang bij ons werken. Om te zorgen dat dit zo blijft, en om ervoor te zorgen dat jonge mensen ook bij ons willen blijven werken, proberen we onszelf als werkgever continue te verbeteren. Verduurzaming zit ook in onze mensen: zonder hen kunnen we het niet. Daarom betrekken we onze medewerkers ook in het proces van verduurzaming.

BALTUSSEN is een begrip in de omgeving van Driel. Veel van onze medewerkers komen uit de omgeving. Daarom vinden we het ook belangrijk om bij te dragen aan de gemeenschap waar we deel van uitmaken en veel van krijgen.

Meer Informatie?

Wilt u meer informatie over hoe we onze thema’s invullen? U kunt hier ons boekje, “Conserveren voor de toekomst”, downloaden. Indien u een geprinte versie wenst, neem contact met ons op en wij sturen u deze graag toe. Ieder jaar zullen we hier ook de laatste cijfers publiceren over onze voortgang. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze Medewerker Duurzaamheid, Joske Nijhof, via Joske@baltussen.nl