Uitdagende sector

In 2050 moeten 9 miljard mensen worden gevoed. Door de stijgende welvaart zullen zij meer en anders gaan consumeren. Tegelijkertijd neemt de beschikbare landbouwgrond af en worden water en energie steeds schaarser. Consumenten stellen steeds meer eisen aan de kwaliteit van hun voeding en de manier waarop dat wordt geproduceerd. Eten moet niet alleen duurzaam en lekker, maar ook veilig en gezond zijn. Bij BALTUSSEN zetten we onze schouders onder deze uitdagingen. Door te kiezen voor biologisch en te blijven innoveren. Onze platte organisatievorm biedt ruimte om zelfstandig te leren en te ervaren.

Geen dag hetzelfde

Jaarlijks produceren we meer dan 40 miljoen glazen potten groenten en fruit. In juni/juli komen de doperwten en wortelen van het land. Een maand later zijn het de sperziebonen. Dat vergt regelmatig omschakelen. De kwaliteit van ons werk is een vanzelfsprekendheid. Onze flexibiliteit en aandacht voor elkaar maakt ons bijzonder. We zijn afhankelijk van de seizoenen en het weer. Als dat betekent dat er af en toe extra gewerkt moet worden, maken we daar geen probleem van. Als een collega onverwacht een vrije dag nodig heeft, werken we daaraan mee. Samen stilstaan bij successen en andere heuglijke momenten past bij onze bedrijfscultuur.

No-nonsense

Bij BALTUSSEN heerst nog steeds de sfeer van een voormalig familiebedrijf. Onze fabriek telt ongeveer 40 medewerkers, waarvan de helft in ploegendienst in de productie werkt. Dat betekent dat de lijnen kort zijn. We zien en doen wat er gedaan moet worden en helpen elkaar.
Dagelijks vers fruit voor alle medewerkers vinden we logisch. Een snoepautomaat zul je bij ons niet vinden. 

Werken bij Baltussen

Voel je je aangesproken? Reageer dan nu. Een open sollicitatie is ook altijd welkom (femke@baltussen.nl).

BALTUSSEN Konservenfabriek N.V. is in 1868 opgericht en is daarmee de oudste nog bestaande conservenfabriek in Nederland. In Driel produceren wij voor diverse branches en supermarkten meer dan 450 verschillende artikelen. Elke dag zetten wij met elkaar ons professioneel in voor kwaliteit en smaak. Wij kijken niet alleen naar het productieproces maar nemen de gehele bedrijfstak zeer serieus, van boer tot bord. De boer en teler zijn net zo belangrijk als de inkoper van de supermarkt en de consument.

Het bedrijf kent een platte organisatie waarbij we ons richten op kwaliteit, duidelijkheid, snelheid, flexibiliteit en plezier. Hierdoor kent BALTUSSEN een open cultuur waar we gericht innoveren en continue op zoek zijn naar verbeteringen. Wij onderscheiden ons door het continueren van hoge kwaliteit, het zelf initiatief nemen voor verbeteringen en innovaties en naast eigen merken ook private labels aan te bieden.

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde operator die graag bij een warm bedrijf aan de slag gaat!

 

Operator Productie

 In deze super afwisselende functie in de voorbewerking ben je verantwoordelijk voor het ontvangen, wegen en in juiste volgorde verwerken van de grondstoffen en het tijdig opstarten, begeleiden en beëindigen van het voorbewerkingsproces onder leiding van de productieleider. In deze functie werk je vooral op ons buitenterrein.

 

Een aantal van jouw taken zijn

 

  • Je draagt zorg voor ontvangst- en het op een juiste wijze wegen en registreren van binnenkomende grondstoffen/producten ( in containers, boxen, big bags etc.);
  • Je registreert de juiste verwerkingsvolgorde van de aangeleverde grondstoffen;
  • Je draagt zorg voor het in de juiste hoeveelheid en in de juiste volgorde verwerken van de grondstoffen en informeert de kwaliteitsdienst bij ontvangst/start verwerking;
  • Je start en beëindigt het proces met gebruikmaking van de daarvoor bestemde en door jou ingestelde apparatuur;
  • Je zorgt voor een schone, hele en veilige werkomgeving voor zowel verwerkingslijn, het voorbewerkingsterrein en het achterterrein;
  • Je verzamelt bij het voorbewerkingsproces vrijkomende reststoffen in de daarvoor bestemde inrichtingen voor respectievelijk diervoeder, compost of restafval;
  • Je draagt zorg voor het schoonhouden van de waterzuiveringsinstallatie en voor het overstorten van geleverde producten in containers/kisten;
  • Je weet collega’s op een prettige manier in hun werkzaamheden te begeleiden.

Jouw profiel

Je hebt bij voorkeur enkele jaren ervaring in een productieomgeving. Je hebt een heftruckcertificaat en het is een pre als je in bezit van een vrachtwagenrijbewijs bent. Je vindt het prettig om fysiek (veelal buiten) bezig te zijn en je bent bereid om in ploegen (2 en 3) te werken. Heb je affiniteit met (landbouw) machines dan past deze functie helemaal goed bij je! Verder werk je graag samen en heb je een flexibele instelling.

Geïnteresseerd?

Dan horen we graag van je! Stuur ons je CV en motivatie naar femke@baltussen.nl., t.a.v. Femke Janssen. Wij kijken er naar uit om je sollicitatie te ontvangen! 

Solliciteer

Ik fietste hier elke dag langs op weg naar school, 32 jaar geleden. De mensen achter de ramen lachten altijd. Daar wil ik werken, dacht ik.

Henk van Altena